Scandindustrial

Szék-dilemma! Segítsetek!

2017. január 06. 06:35 - Scandindustrial

Egy ideje problémázom a székek kérdésén: étkezőasztalom van, négy-hat személyes, székem meg csak egy, a jó öreg Ercsi, aki nem igazán van a helyzet magaslatán, kissé kopottas, ami nem lenne baj, de a támlája se teljesen stabil. Enni meg ugye kell, és a kanapén ülve nem annyira romantikus, vagy mifene.

new_image8_1.jpg

Szóval Ercsi. Ő ugye adott, bár erősen gondolkodom, hogy lepasszolom valakinek, aki képes gondját viselni. Én mostanában nem fogok tudni foglalkozni szegénykémmel. Állagromlás nem várható, de ennél azért többet érdemelne...

7d780dda510cb77fbfc9f34d45b2cbc1.jpg

Gondolom, nem kell senkinek bemutatni, deazért. Ez itt az Eames DSW, a másik biztos pont a székségben. Már úton van hozzám egy replika, karácsony előtt belefutottam egy akcióba, kihagyhatatlan volt, tehát beállok én is a sorba. Tudom, a csapból is ez folyik, de kit izgat, ha ennyire állat!

És akkor most jöhet a dilemma. Négy szék kéne, kettő van, de lehet, hogy az egyik kiesik. Mi legyen a másik kettő-három? Ugyanis székmániás vagyok, nem lenne elég a 21 ujjam, hogy összeszámoljam, hányféle széket szeretnék, persze egyszerre, szóval muszáj szelektálni egy kicsit. És mivel ti itt jó sokan vagytok, én meg demokratikus, szavazásra bocsátok párat a számomra elérhető és szóba jöhető ülőalkalmatosságok közül.

A jelöltek:

9fcbda65b00935b2a79df1226202a4c8.jpg

A Harry Bertoia által a világra és a rácsos dolgokra fogékony elmémre szabadított, iszonyatkirály szék, amit, mint kiderült, itthon is be lehet szerezni, és nem kell miatta bankot rabolni, legfeljebb az egyik vesémet adom el, nem számít.

831a0605eeade97541c1992c35212e5a.jpg

A Tolix, lehetőleg ilyen ütött-kopott verzióban, natúr fémszínben, esetleg feketében vagy fehérben. Szívem kalácsának egyetlen szem mazsolája a fehérre szavazna, én meg mondjuk a fehérre, ütve-kopva, szerintem kihozunk egy kompromisszumot. Már ha erre esik a választás.

a52bb8bfc4b6c5df69136b6d0f040f1e.jpg

Valami műhelyszék. Tonnányi acél, némi natúr fa, esetleg barna, kopott bőr kárpit, vagy ha minden kötél szakad, a svédeknél van olyasmi, ami messziről, hunyorítva hasonlít.

img_0505.jpg

Egy szép Thonet, lehetőleg világos, vagy nagyon kopott darab. Sokaktól hallottam, hogy nagyiszék, de egyrészt az ilyen vélemények nem nagyon izgatnak, másrészt dédiszék. És akkoris bejön.

set-4-retro-danish-dining-chairs-vintage-1960s_87902.jpg

Valami retrós, nem feltétlenül ez, de hasonló, csupa fa és párnázott ülőlap. Van pár lehetőség erre is, kezdve az apróhirdetési portáloknál, de újat is lehet kapni itt-ott tűrhető áron.

_86.JPG

Iskolai székre hasonlító valami, fém és fa, ebből csakis valami leharcolt, van belőle a neten néhány, csak kitartóan kell keresgélni, én meg kitartó vagyok.

Kb. ennyi. Jöjjön a demokrácia: segítsetek dönteni! Az első és második helyezettet fogom beszerezni, és ha Ercsi lelép, akkor a harmadikat is. Köszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scandindustrial.blog.hu/api/trackback/id/tr3912103753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása